Supra Naturals Cosmetics

Zéró tolerancia a vegyszereknek!

Egészséges receptek II.


Húsételek


Halfilé zöldben:

halas.jpg

Hozzávalók:

1 db tőkehalfilé (150 g)
1/2 citrom
Őrölt bors
1 kis teáskanál olivaolaj (3 ml)
5 g kapri/olivabogyó
10 g metélőhagyma
100 g zöldbab
100 g burgonya

Elkészítése:

Sózza meg a halfiléket, locsolja rá a citrom levét majd egy kis olajjal megkent serpenyőben süsse meg mindkét felét.Hintse meg borssal, szórja rá a bogyót illetve a zöldbabot és egy kis ideig rázogassa tűz felett, míg félkeményre puhul a bab.A burgonyát vágja apró kockákra, majd sós vízben főzze puhára.A halfilét apróra vágott metélőhagymával és citromkarikával tálaljaÍzlés szerint a főtt burgonyát felaprított petrezselyemzöldben megforgatva is tálalhatja, mely tökéletesen passzol a zöldfűszeres halhoz.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia:  295 kcal (1233 kJ)
Fehérje:  32 g
Zsír:  5,4 g
Szénhidrát:  28 g
Koleszterin:  70 mg
Rost:  6,2 g
C-vitamin:  50,6 mg
B12-vitamin:  1,6 ug
Kalcium:  97 mg
Vas:  2,2 mg
Nátrium:  220 mg



Gombás fasírt:

gombas_fasirt.jpg

Hozzávalók:

50 dkg gomba
2 db cukkini
1 db sárgarépa
2 db burgonya 
1 db tojás

bors
pici mustár
buzakorpa,zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A zöldségeket a reszelő kicsi fokán lereszelem,
besózom, addig hagyom állni, mig levet ereszt.
Majd fűszerezem, beleteszem a tojást és végül annyi búzakorpát és zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Én bélszínroló formát készítek, majd kisütöm. Nagyon finom önmagában zöldségekkel, vagy hús helyett feltétnek.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia:  309 kcal (1292 kJ)
Fehérje:  13 g
Zsír:  17 g
Szénhidrát:  25 g
Koleszterin:  90 mg
Rost:  6 g

C-vitamin:  12 mg
B12-vitamin:  0 ug
Kalcium:  89 mg
Vas:  2 mg
Nátrium:  230 mg

Érdekesség:

A zöldségek és a búzakorpa miatt rostokban gazdag, ezért székrekedéskor jó választás. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Egytálételek


Havas lazac:

havas_lazac.jpg

Hozzávalók:

2 főre:
-4 szelet lazac
-15 szem olajbogyó
-3 ek. tejföl
-grillfűszer
-4 gerezd fokhagyma

Köret:

-500g vegyes zöldség

Elkészítése:

A 4 szelet lazacot teflonserpenyőbe tesszük alá egy csöpp olajat öntünk. Megszórjuk a grill fűszerrel, rászórjuk a zúzott fokhagymát. Rádobáljuk az olajbogyókat és végül rálocsoljuk a 3 evőkanál tejfölt a tetejére.
Kb. 10 percig fedő alatt pároljuk,majd lepirítjuk.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia:  512 kcal (2140 kJ)
Fehérje:  42 g
Zsír:  37 g
Szénhidrát:  4 g
Koleszterin:  109 mg
Rost:  0 g

C-vitamin:  0 mg
B12-vitamin:  5 ug
Kalcium:  94 mg
Vas:  3 mg
Nátrium:  483 mg


Érdekesség:

A lazac gazdag telítetlen zsírsavakban, azonban nem tartozik a sovány halak közé. Ha csökkenteni szeretnénk a kalória tartalmat, akkor cseréljük tonhalra, busára, fogasra.



Körtés kacsacomb:

kortes_kacsa.jpg

Hozzávalók:

4 szép kacsacomb
2 db körte

bors
őrölt (vagy friss) rozmaring

Elkészítése:

A kacsacombokat sózom, borsot darálok rá, megszórom rozmaringgal, és teflon tepsibe rakom. Amikor félig megpárolódott, közécsúsztatom a körte-szeleteket. 
Visszatakarom a fóliával, és készre sütöm.
Burgonya pürével- párolt almával nagyon finom!

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia:  418 kcal (1747 kJ)
Fehérje:  38,4 g
Zsír:  24,3 g
Szénhidrát:  10,6 g
Koleszterin:  154 mg
Rost:  2,3 g
C-vitamin:  17,07 mg
B12-vitamin:  0,7 ug
Kalcium:  31,31 mg
Vas:  8,1 mg
Nátrium:  675,63 mg




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 9
Heti: 15
Havi: 286
Össz.: 95 775

Látogatottság növelés
Oldal: Egészséges receptek II. (húsételek,egytálételek)
Supra Naturals Cosmetics - © 2008 - 2024 - biokozmetikumok.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »